Waterbehandeling

Regenwaterrecuperatiesystemen:


Toiletten, buitenkraan en eventueel wasmachine worden vandaag de dag regelmatig aangesloten op regenwater.

Dit systeem werkt perfect indien rekening wordt gehouden met een aantal voorwaarden: nl. een filter voor de regenput plaatsen, die bladeren en ander afval wegfiltert voor het in de put terecht komt, een drijvende aanzuig in de regenwaterput zodat geen slib en ander vuil wordt aangezogen en een goede filter na de regenwaterpomp.Naar de keuze van pomp zijn er verschillende mogelijkheden:

1. Eenvoudige regenwaterpomp in de woning geplaatst
Bij waterafname wordt de pomp in gang gezet en pomp water uit de put, tot de warmtevraag stopt. Indien de regenwaterput leeg is, moet deze langs het mangat manueel bijgevuld worden. 2. Eenvoudige regenwaterpomp in de regenput geplaatst.
Werking identiek aan oplossing 1, alleen wordt de pomp in de regenput geplaatst. Dit heeft al belangrijkste voordeel dat er geen geluid is wanneer de pomp in werking is.3. Regenwaterpomp die automatisch overschakelt bij een lege regenput
Indien de regenput een te laag niveau bereikt, zal de sensor in de put dit aangeven en een magneetventiel laten opengaan. Daardoor zal via een trechter leidingwater in de regenput lopen. Van het moment dat het niveau bereikt is waarop de pomp zonder problemen kan werken, sluit het magneetventiel zich terug.4. Regenwaterpomp met klein waterreservoir 
Bij deze laatste optie zal bij een lege regenput, de regenwaterpomp tijdelijk overschakelen op een waterbuffer die zich in de kast van de pomp bevindt. Zolang de sensor in de regenput niet aangeeft dat de put terug bijgevuld is met regenwater, zal deze kleine buffer gebruikt worden.Voor onze regenwatersystemen werken wij met:
 

 

 

location_on Truibroek 19 3945 Ham mail_outline info@campsbv.be phone +3211342858

Privacy
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x